Лідер котеджного
будівництва в Україні та Польщі

Передзвонимо вам
за три хвилини

Дякуємо! Очікуйте
нашого дзвінка

Шість років життя у канадському будинку

Віталій проживає у будинку із SIP-панелей вже 6 років.

Цього часу достатньо, щоб з точки зору практики описати плюси та мінуси канадської технології. Ще в 2011 році він обрав котеджне містечко “Лісова пісня”, - один із наших найперших котеджних комплексів в селі Колонщина Макарівського району.

Віталій, доброго дня! Ви наш клієнт ще з 2011 року. Напевне, є чим поділитися, що розповісти. Скажіть, як за всі ці роки себе поводить будинок із SIP-панелей?

Доброго дня! У мене тільки позитивні відгуки про будинок, зведений за канадською технологією. Тому що я маю досвід проживання у двох будинках: газобетон, оздоблений цеглою, і цей будинок, в якому ми проживаємо зараз з дружиною. Наш теперішній будинок значно тепліший, оскільки, грубо кажучи, він весь обшитий деревом, і немає місць, де заходить холод.

Скажіть, чи зіштовхувались з якимись мінусами цієї технології?

Мінуси… При занадто сильному вітрі на другому поверсі чути хрускіт дерева. Але ж це дерево, а не цегла, тому ми і чуємо такі звуки. Нас це не лякає, оскільки ми розуміємо, що з будинком все в порядку, просто така особливість дерева присутня. Більше мінусів назвати не можу.

А де жили до будинку у котеджному містечку “Лісова пісня”?

У мене був приватний будинок у Макарові із газобетону. У нього була схожа площа з цим, який у нас зараз, але витрати на опалення були значно вищі. Якщо цегляний будинок не опалювати, то відчувається як він вихолоняє, а от “каркасник” набагато довше тримає температуру. Наприклад, одного разу у нас якось не було світла цілу добу і температура упала всього на два градуси.

Чи задоволені ви з дружиною своїм будинком?

Так, звичайно. Ми не думаємо про те, що треба ще щось у ньому доробити. Відсутність проблем - це і є нормальні умови проживання.

Відстань до столиці вам доступна?

У мене дизельний автомобіль, тому проблеми з паливом - не проблеми. А по часу... щоб дістатися до столиці потрібно близько півгодини. Іноді в Києві на дорогу я можу витратити годину, тому з часом доїзду проблем немає взагалі.

Що скажете про проект будинку, планування, його площу?

Я купував цей будинок вже готовим. Приїхав, побачив і придбав. Одразу зрозумів, що це мій. Він має площу 106 м2, дуже зручний, має продумане планування. Тільки з одним недоліком я зіштовхнувся - відсутність господарського приміщення. Мені ще тоді інженери вашої компанії пропонували його добудувати, але я тоді відмовився. З часом, відчувши, потребу в ньому я сам собі добудував такий гараж, в якому зберігаю всі інструменти. Зараз взагалі знаю, що ви проектуєте одразу в будинку таку кімнату на зразок комори,  і це добре. 

Яка площа земельної ділянки біля будинку? Як ви її використовуєте?

Біля будинку площа, якої вистачає, як говорять, з головою, - 6 соток. Ми все засіяли газоном, а подекуди ростуть дерева і троянди. Нам цілком достатньо.

А не хотіли облаштувати якусь грядку?

О, ні-ні. Я від цього дуже далекий, дружина теж не бажає цим займатися. 

Є така статистика, яка показує, що житла за містом купують вдвічі більше, ніж у столиці. Як ви вважаєте, чому?

Скажу свою думку, можливо вона і неправильна. Я корінний киянин, але твердо вирішив виїхати з міста, оскільки інфраструктура в Києві не витримує ніякої критики. Там не виконуються належні ремонтні роботи, місто старіє, занепадає. Столиця зараз гарно підходить тільки для заробляння грошей. В принципі, якщо людина з руками, вона зможе прожити і за Києвом. А якщо вона в змозі заплатити гроші комусь за певні роботи на ділянці чи по дому, то це теж непогано. Наприклад, чекати місяцями на увімкнення опалення, як це робить мій батько в місті, платити за гарячу воду, а отримувати теплу… Це не для мене. Плюс занадто висока щільність населення. 

В Києві люди мріють про вихідні з пікніком за містом. А як ви проводите своє дозвілля?

Літній і зимовий періоди відрізняються. В теплий сезон ледь не через день смажимо шашлики чи готуємо їжу прямо на природі. Також влітку катаємось на велосипедах. Зимою, як і в столиці, більшість часу проводимо в домі. Але прогулятися на свіжому повітрі, незагазованому і незабрудненому, - це теж свого роду заміське дозвілля.

Чи є проблема взимку зі снігом на подвір’ї?

На самому подвір’ї почистити парковку - це не проблема, а навіть розминка. Дорогу до асфальту нам розчищають трактори за символічну плату. Тож з цим проблем немає. 

Чи є у вас домашні тварини? Як їм живеться за містом?

Так, звичайно. У нас є і кішка, і собака. Я навіть уявити не можу, як би вони жили у Києві. Тут, у сільській місцевості, їм дуже подобається, вони живуть на свободі. Влітку взагалі вони на вулиці постійно - полюють, бігають.

Чи маєте якісь побажання до нас?

Я вам дуже вдячний за будинок, в якому живу. Є один момент, який турбує не так часто, а переважно на новорічні свята. Це електрика. На жаль, коли готується багато їжі, увімкнене опалення та горять святкові прикраси, потрібно більше квВт, ніж є в будинку. В звичайний день такого немає, оскільки я спеціаліст з електрики і вмію грамотно прораховувати що і коли вмикати. Влітку, коли опаленням не користуємось, взагалі все добре. Так щоб таких нюансів не виникало ніколи, я би рекомендував збільшити кількість кВт. Дуже добре, що ви таку опцію пропонуєте.

До речі, мені дуже сподобалася ваша ідея з новими фасадами, які ви зараз робите у своїх комплексах. Єдиний стиль будинків - це основна візуальна характеристика саме котеджних містечок. Я чимало подорожую, і саме такими їх бачу закордоном. Ви на вірному шляху, бажаю продовжувати в такому ж дусі.

Приїзджайте та подивіться самі

Після заповнення форми ми зв'яжемося з вами, щоб домовитися про зручний час для індивідуальної екскурсії.

Дякуємо!

Вам перездвонять якнайшвидше.