Лідер котеджного
будівництва в Україні та Польщі

Передзвонимо вам
за три хвилини

Дякуємо! Очікуйте
нашого дзвінка

Про будинок, в який хочеться повернутися

Ось вже 4 роки як Ігор та його родина стали нашими клієнтами.

Весь цей час будинок, який ми збудували для цих прекрасних людей у котеджному містечку “Сонячна поляна” (с. Колонщина), активно використовувався як дача. Погодьтесь, термін пристойний для того, щоб вже можна було розпитати господарів про життя за містом і почути гідні відповіді. Саме це днями ми і зробили. Подаємо наше щире та душевне інтерв’ю нижче.

З якого часу Ви мешкаєте за містом у приватному будинку?

Восени 2013 року ми підписали договір на будівництво котеджу з вашою компанією, у якому терміни робіт припадали на сезон “весна-літо 2014”. Ми не поспішали, тому для нас це було дуже зручно. Також договір передбачав не 100% сплату, а можливість сплатити частками до кінця будівництва. Вже наприкінці липня ми мали готовий будинок. Зупинилися на проекті «Сімейний» - це компактний трикімнатний котедж з плануванням, яке нам сподобалася. Деякий час витратили на ремонт всередині будинку і облаштування території навколо. З 2015 року і до сьогодні використовуємо його як дачу, хоча він придатний і для постійного проживання.

На що звертали увагу при виборі місцевості, проекту будинку?

Спочатку ми планували придбати земельну ділянку, а вже потім на ній будувати. Але це передбачає чималі часові витрати, придбання ділянки, проект будинку та комунікацій, їхнє підведення та безпосередній процес будівництва. Одного разу почули про канадську технологію, вона нас зацікавила. Стали шукати хто надає послуги будівництва саме за такою технологією.  Так ми і звернулися в Evrodim. Нам сподобалось, що ваша компанія не тільки будує, але працює комплексно: ділянка, підведення усіх комунікацій, паркан, будинок. Такий спектр послуг нас повністю задовольняв. Приїхали на День відкритих дверей, де вживу побачили котеджі, поспілкувалися з представниками, згодом прийняли рішення співпрацювати з вами. Хотіли мати зручний будинок відповідно до наших можливостей у тихому й затишному місці, де буде чисте повітря, ліс. Все це ми знайшли у котеджному містечку «Сонячна поляна», що в Колонщині.

Чи жив хтось із вашої родини у приватному будинку раніше?

Ні, ніхто з нас до цього не жив у приватному будинку. Це наш перший досвід будівництва, тому у всіх питаннях покладалися на компетентність і досвід компанії Evrodim, яка на той час побудувала вже за сотню будинків.

Вашим дітям подобається життя за містом? Що саме їм до вподоби?

На сьогодні наш будинок ми використовуємо як дачу. Намагаємося бути в ньому максимально частіше. У весняний, літній та осінній період їздимо практично на кожні вихідні, взимку також навідуємось, але вже не так часто. У нас троє дітей, старшому 17 років, він їздить не часто, а ось молодші (6 і 2 роки) з радістю. В п’ятницю, коли дружина чи я вигукнемо: «Хто їде на дачу?», діти тягнуть руки вгору і кричать «яяяя-аааа». Їм подобається грати в будинку у піжмурки, бігати з другого поверху на перший, ну і, звичайно, вони цілий день проводять на вулиці, коли в місті на це витрачають всього кілька годин.

Чи є у вас домашні улюбленці?

Сьогодні ми не маємо домашніх улюбленців, але з задоволенням заведемо згодом. Якщо переїдемо на постійне проживання за місто, обов’язково одразу заведемо якогось гарного песика.

Чи не лякає Вас відстань до столиці?Адже інфраструктурно Київ виграє.

Ми використовуємо будинок як дачу, тому відстань у 24 км. від Києва навпаки нас дуже влаштовує, так як повітря чистіше і там затишніше. З тим, щоб приїжджати на дачу в будь-який день, у нас не виникало труднощів. Ну і від сусідів, які постійно проживають у котеджному містечку, я також не чув нарікань на незручності. В нашому селі Колонщина є школа, садочок. Хоча ми ними не користуємося, але принаймні вони дуже непогано виглядають. Є мінімум два магазини. де завжди можна придбати необхідні продукти харчування. Також місцеві мешканці завжди продають свою городину, фрукти. Така ось ситуація в нашому селі, яке дуже гідно виглядає.

Як вважаєте, життя в заміськійприродній гармонії наштовхує на нові звершення, реалізацію нових планів?

Звичайно, після гарного відпочинку за містом, серед тиші, спокою і природи, надихаєшся на те, щоб жити, радіти, планувати. Чого тільки вартує процес пиття вранішньої кави, коли ти не на кухні в багатоповерхівці, а з горнятком в руках (особливо в літній час) виходиш на ґанок свого заміського будинку, отримуючи від цього насолоду і позитивний настрій на весь день.

Життя за містом поблизу природи дає багато варіантів для активного відпочинку. Наприклад: пікнік, риболовля, прогулянки лісом, катання на велосипедах і багато іншого. Чим у вільний час займається ваша родина?

Так, дійсно, варіанти є. Наш приїзд на вихідні майже завжди, особливо у теплий період, не обходиться без шашлику, це вже як традиція. Поряд біля нас є березовий гай, ліс, тому гуляємо з дітьми, насолоджуємося чистим повітрям, природою. Коли є, збираємо гриби. Також в кількасот метрів від нас є невеличке озеро, в яке запустили трохи риби (карасиків). Зараз ще не ловимо, бо вона невеличка, але ходимо з дітьми годувати її хлібом, і їм це дуже подобається. На подвір’ї у нас стоїть батут, діти люблять на ньому стрибати, це гра і спорт одночасно. Також маємо чудову дерев’яну гойдалку, пісочницю, в літній час надуваємо басейн 2х3 метри, так що у нас весело.

Я вже традиційно в суботу зранку став робити пробіжку. Що стосується велосипедів, думаю найменший трохи підросте, і це також стане одним з наших активних видів  відпочинку.

Багато хто, переїхавши за місто, пробує починати вести власне господарство, щось вирощувати. У вас є подібне?

Обов’язково, як же можна жити за містом і не мати невеличкий город та сад. Тим паче у нас троє дітей, ми хочемо, щоб вони споживали якісні фрукти, городину, без усілякої хімії. Напевно найперше, що ми зробили після того, як був зведений будинок, так це посадили фруктові дерева: яблуня, черешня, персик, вишня та груша. Наступного року вже навіть мали можливість спробувати перші плоди. Згодом посадили малину, полуницю, смородину, маємо кілька кущів винограду. Тому по сезону маємо власні смаколики - корисні та безпечні. Також маємо город - це одне з найулюбленіших місць наших батьків. Там влітку росте всього потрошку: картопля, морква, буряк, капуста, перець, помідори, огірки та багато іншого. Тому, коли приїжджаємо в літній час, маємо на столі продукти власного виробництва.  Свіжий духмяний борщ, в якому усі складові, крім м’яса, з нашого городу, не може не радувати.

Опишіть свій ідеальний будинок.

Найголовніше, щоб в нашій родині панував мир, порозуміння та любов, без цього ніяк. Тому для мене ідеальний будинок - це дім, в який хочеться повертатися, в якому комфортно і затишно всій нашій родині, де ми усі разом щасливі.

Нещодавно ми проводили статистичний аналіз по переїзду родин з Києва самев його передмістя. Дані за останні два роки говорять про те, що вдвічі більше житла купують саме за межами столиці, а не в мегаполісі. Як ви гадаєте: чому?

Тому що житло за містом має більше переваг, а саме:

  • квадратний метр за містом коштує як мінімум у два рази дешевше;
  • грошей, які ми зберегли у порівнянні з вартістю квадратного метра у Києві, вистачило, щоб зробити оздоблення будинку як ззовні, так і всередині;
  • власна земля;
  • чисте повітря;
  • природа, відпочинок;
  • сад, ягоди, городина.;
  • тиша, спокій;
  • ...

Гадаю цей перелік можна ще продовжити. До речі, дуже гарно навесні зранку співають птахи у лісі, просто насолода. А це теж неабияка перевага життя за містом.

Що б ви порадили родинам з дітьми, які вагаються між вибором життя у столиці та за її межами?

Вище я перерахував переваги життя за містом, рекомендую ще раз зважити всі «за» і «проти». Я впевнений, переможе «за». Головне - не боятися прийняти рішення.

Завершуючи, хочу побажати нам усім мирного неба над головою, міцного здоров’я та, обов’язково, збудувати свій власний ідеальний будинок!

Приїзджайте та подивіться самі

Після заповнення форми ми зв'яжемося з вами, щоб домовитися про зручний час для індивідуальної екскурсії.

Дякуємо!

Вам перездвонять якнайшвидше.